top of page
Çay Keyfi

Hakkımızda

Yüzde yüz müÅŸteri memnuniyetini ve üstün kalite standartlarını esas alarak kısa sürede ulusal ve uluslararası alanda franchising’ler vererek ağımız geniÅŸlemeye baÅŸladı. Markanın, açık ve kapalı ortamlar, çeÅŸitli büyüklükteki alanlar ve farklı mimari yapılara kolayca entegre olabilen fiziki yapısı sayesinde geleneksel ve modern çay çeÅŸitlerini her alanda ileri teknoloji ile çayseverlere sunma imkanı bulduk. Çayı sen her an gelebilirsin diye taze tutma fikrimiz, 2000’li yıllardan itibaren benimsenmeye baÅŸlanan ve yaygınlaÅŸan “café” kültürüne karşı samimi ve saÄŸlıklı bir alternatif olarak doÄŸdu. Çayseverlere geleneksel siyah çayın yanısıra lezzetli ve saÄŸlıklı olmak koÅŸuluyla pekçok farklı çay çeÅŸidini de tatma imkanı sunan Çaytaze kiosk ve maÄŸazaları, aynı zamanda saÄŸlıklı atıştırmalıkları ve leziz tatlıları da bir arada bulabileceÄŸin mekanlar… Sanıyoruz ki Çaytaze fikri, pekçoÄŸumuza özlediÄŸimiz gerçek deÄŸerlerimizi hatırlattı. Her geçen gün artan çaysever sayısı ve Çaytaze kiosklarının yayılma hızı bize bunu gösteriyor.

Geleneğin lezzeti kontrol altında

​

Çayı her an taze tutabilmek için sadece en kaliteli ürünleri kullanmak yetmez. TavÅŸankanı bir çay için demlenme süresini, en kaliteli lezzet için demin ve suyun içilebilir olduÄŸu süreleri saniyesi saniyesine takip ediyoruz.

caytaze-demleme.jpg

Türkiye’de Çay

​

12. yüzyılda Hoca Ahmet Yesevi’nin çay ile tanıştığı ve saÄŸlıklı bir içecek olduÄŸu için hastalarına da içirdiÄŸi biliniyor. 1800’lerin sonuna doÄŸru Ä°stanbul’daki bazı dükkanların çay satmaya baÅŸladı ve Osmanlı halkı ve yönetiminin çay ile böylece tanıştı. 1900’lerin başında II. Abdülhamit döneminde Bursa civarında birkaç yetiÅŸtirme denemesi yapıldı. Bu denemeler ekolojik koÅŸullar nedeniyle baÅŸarılı olamadı. Botanik uzmanlarının yaptığı baÅŸarılı araÅŸtırmaları sonucu 1924 yılında Rize’de çay üretimi için meclisten onay alındı. 1930’larda Gürcistan’dan 70 ton siyah çay tohumu alınarak Rize’ye ekildi ve Rize bunu izleyen süreçte çay bitkisi ile birlikte anılmaya baÅŸlandı. II. Dünya Savaşı’nın ardından kahve fiyatlarının yükselmesiyle birlikte çay ekonomik, lezzetli ve saÄŸlıklı bir alternatif olarak teÅŸvik edilmeye baÅŸladı. Atatürk’ün teÅŸvikleri ve bölgesel kalkınmanın saÄŸlanmasıyla birlikte Türkiye çay üretimi ve ticareti konusunda önemli bir noktada yer almaya baÅŸladı.

Kafede Tek Başına

Avrupa’da Çay

​

16. yüzyılın ortalarında tanıştı ve bunu takip eden iki yüzyıl içinde bu saÄŸlıklı bitki Ä°ngiltere, Ä°rlanda, Almanya ve Hollanda’nın vazgeçilmezi haline geldi. Tüketim bu denli artınca Portekiz ticaretini yapmak yerine tohumlarını ekip yetiÅŸtiriciliÄŸini yapmaya baÅŸladı. Avrupalı yetiÅŸtirdiÄŸi çayı kendisi içmekle kalmadı, 1800’lerden itibaren ihracatını yapmaya da baÅŸladı. Böylece çay, UzakdoÄŸu ve Avrupa’dan sonra dünyanın birçok yerinde tanınan ve sevilen bir içecek haline geldi. Her ülkede o kültür ile yoÄŸruldu ve bu kültürlere entegre oldu. Artan talebi karşılamak ve çayın kalitesini korumak için bugün halen dünyanın en verimli çay üretim alanları sayılan Assam ve Seylan adalarında çay bahçeleri oluÅŸturuldu.

UzakdoÄŸu’da Çay

​

Çayın, medikal amaçlarla kullanıldığı bilinmeyenlerle dolu bir uzak tarihi var. Bu konuda tüm kaynakların hemfikir olduÄŸu tek konu yapraklarının ÅŸifalı olduÄŸuna inanılan çay bitkisiinin kurutulmuÅŸ veya yaÅŸ olarak medikal amaçlı kullanılmış olması.

M.Ö. 2737 yılında, Büyük Çin Ä°mparatoru Shen Nung’u, kokusu ve tadıyla etkileyen bu özel yaprak, önce Çin’de popüler hale geldi, ardından UzakdoÄŸu yolculuÄŸuna Kore, Vietnam ve Japonya ile devam etti.

Çay seremonisi
Kurumsal Satış

Kurumsal Talepler

Çaytaze'nin kalite kontrolü yapılmış ürünlerini müÅŸterilerine sunarak fark yaratmak isteyen kurumsal müÅŸterilerimizin toptan taleplerine karşılık vermekteyiz. 

AÅŸağıdaki formu doldurup taleplerinizi bize iletebilirsiniz. MüÅŸteri temsilcilerimiz sizinle hemen irtibata geçecektir. Talepleriniz en kısa sürede yanıtlanacaktır. Çaytaze ile taze günler dileriz...

Kurumsal Talep Formu

TeÅŸekkürler

bottom of page